Del gerne

For rigtigt mange små virksomheder kan det være svært at vælge et online marketing bureau. De fleste mindre virksomheder ved ikke så meget om online marketing, så de er nemme at lokke og snyde for mange firmaer, der har den ambition. Og det er der desværre mange, der har har. Så her får du nogle generelle råd til hvordan du vælger et online marketing bureau, som JPO Marketing, som vi selv anvender.

1. Erfaring

Den første faktor, jeg kigger efter, er erfaring. Altså hvor mange år har bureauet eller freelanceren drevet forretning og beskæftiget sig med online marketing. Der er alt for mange useriøse unge mennesker i denne branche og dem skal du have sorteret fra. Eller også skal du vide, at den yderst lave pris vedkommende tager sikkert hænger sammen med den kvalitet, hvorved arbejdet bliver udført. Det er ikke det samme som at alle unge mennesker er nogle fuskere, men se dig godt for og tjek hvor længe de har levet af at lave online marketing.

2. Flere ydelser

Hvis du er en lille virksomhed så er det kompliceret at skulle have flere bureauer inde over din online marketing. Det tager tid (og koster mange penge) at skulle have tre forskellige bureauer til at tage sig af henholdsvis SEO, Google Ads og Facebook annoncering. Så du skal finde et bureau, der har alle kompetencerne. Eller kan skaffe alle kompetencerne, så du kan skal henvende dig et sted.

Og det er også sådan i dag at tingene hænger sammen. Kører du en kampagne på Google Ads skal du også have lavet en landingpage og også anvende email marketing til at følge op på kunderne. For ikke at glemme, at der også skal køres retargeting på Facebook til de personer, der ikke gjorde det du ville have dem til. Forpustet? Ja, disciplinerne er mange, men de hænger sammen og du skal bruge et bureau, der forstår denne sammenhæng.

det rigtige online marketing bureau

3. Fokus på online

Du skal vælge et bureau, der har 100% fokus på online marketing. Glem gammeldags reklame som print og annoncer. Og glem et reklamebureau som stadigt laver dette, men som også har taget online ind som en nødvendigt onde. De er ikke født online, lever ikke online og forstår heller ikke altid online. Derfor skal du lade være og lade dem blive med deres gammeldags kompetencer.

4. Pris

Som i alle køb vi foretager os, så er prisen vigtig. Det er den også i online marketing. Og det er også sådan at pris og kvalitet hænger sammen. Som regel i hvert fald. Det er der så bare nogle der glemmer en gang imellem og tror, at de kan få lavet et lige så godt stykke arbejde for 200 kr. i timen som for 1.000 kr. i timen. Det kan man ikke. Hvis man kunne, så ville de dyre jo blive udkonkurreret og dø eller også så ville de billige jo hæve prisen for at tjene mere.

Meget lave priser er næsten altid det samme som lav kvalitet. Og faktisk kan det at få det lavet billigt blive meget dyrt, da resultaterne som regel udebliver. Der er jo ikke meget ved at betale 5.000 kr. for SEO, hvis ingen søgeord kommer på side 1 i Google. Så er det bedre at betale 20.000 kr. og få alle sine vigtige søgeord på side 1 og de bedste i top 3.

Så tænk meget over pris og kvalitet, når du vælger et online marketing bureau.

5. Referencer

De gode online marketing firmaer kan vise dig nogle referencer på kunder, der minder om din virksomhed. Er du B2B virksomhed, så bed din kommende leverandør om at vise nogle B2B kunder og hvilke resultater (leadgenerering), de har opnået for dem. Og spørg meget gerne om de forventer, at du kan opnå det samme.

Driver du en webshop, så skal bureauet gerne kunne vise erfaring indenfor ehandel og hvilke resultater (salg/kunder), de har opnået der.

Spørg også om du må ringe til nogle af referencerne – det er som regel meget givende.

Det er de fem punkter jeg mener du bør gå igennem, når du skal vælge et (nyt) online marketing firma. Har du flere, er du velkommen til at kommentere nedenfor.