Del gerne

For mange mindre virksomheder kan det svært at opbygge et brand og dermed få udbredt kendskabet til ens produkter. Anderledes ser det ud, hvis virksomheden tager udgangspunkt i en person. Og det uanset om personen er kendt i forvejen eller ej. Opbygning af et personligt brand er både meget hurtigere og på sin vis også nemmere end at opbygge en virksomheds brand.

Så mange iværksættere bør tænke sig om inden de starter virksomhed. Hvis virksomheden alligevel er personlig og ydelserne leveres af ejeren selv, så kan det være en god idé at lade det personlige brand få førsteprioritet. Altså at du skal markedsføre dig selv før selve virksomheden. Leverer du personlig udvikling, så markedsfør dig selv og hvis hvad du kan og hvad du har gjort.

Som person er det også meget nemmere at få gennemslagskraft på de sociale medier i forhold til, hvis du er en mindre virksomhed. Det er først og fremmest personer, der connecter og netværker og det skal du udnytte. Som person har du større mulighed for at opbygge en stor følgerskare, hvis du deler interessant, relevant og personligt indhold og ikke mindst bruger dig selv i opslagene.

Og du skal anvende alle de sociale medier fuldt ud! Jeg ved at du sikkert ofte får at vide, at du skal fokusere på enkelte af de sociale platforme. Men hvis du virkelig skal have gennemslagskraft bør du være meget aktiv på alle platforme – det vil sige Facebook, Instagram, Twitter og Youtube som minimum.

Og hvis du vil lære det i detaljer, så følg med hos Gary Vaynerchuk, der er en mester i at markedsføre sig selv og sine virksomheder via sit personlige brand. Et brand, der nu er så stort at han næsten kan starte en hvilken som helst virksomhed og få kunder og succes fra dag 1.

gary vaynerchuk

Vær autentisk

Når du opbygger dit personlige brand skal du først og fremmest sørge for at være dig selv og være autentisk. Du bliver gennemskuet, hvis du giver dig ud for at være noget andet end du er. Så vær ærlig, transparent og troværdig i alt du gør. Indrøm bare hvis du er nybegynder i starten – det kan folk se alligevel. Og øv dig så i både at lave de rigtige billeder, videoer, artikler, podcasts og mange andre formatter, du skal dele på de sociale medier.

Del meget og hver dag

Du skal dele meget og helst hver dag, hvis du skal have opbygget en følgerskare af en vis størrelse. Du kan sagtens køre de samme opslag på alle platforme, men sørg for at de tilrettes så de passer til de enkelte medier. Sørg for at holde dit indhold relevant i forhold til hvad du beskæftiger dig med. Selvfølgelig kan du også dele private ting – det er helt op til dig – men størstedelen skal have noget at gøre med det, du beskæftiger dig med.

En del af det indhold du deler kan også være andres indhold – det der kaldes curated. Det giver dig dels mere indhold at dele og samtidigt har du mulighed for at opbygge en relation til dem, hvis indhold, du deler, så du måske senere kan få dem til at dele dit indhold. Du opbygger med andre ord dit netværk til fordel for din forretning.