Del gerne

Marketing til offentlige kunder er lidt anderledes end markedsføring til private B2B virksomheder. Men også kun lidt. Alle købere og beslutningstagere er personer og de færdes som alle andre overalt på nettet, så det gælder blot om at fange dem, hvor de er.

Lad os sige, at du sælger ultralydsscannere til hospitalssektoren og at køberne her er læger og andre brugere af udstyret. Hvor får du fat i dem henne?

LinkedIn

Et godt sted at starte, når det drejer sig om B2B salg, er LinkedIn. Og der er to måder, du kan gå i gang med, med det samme. Det første er at finde grupper og interessefællesskaber på LinkedIn, der indholder lægefagligt indhold. Meld dig ind i de grupper og følg diskussionerne. Dels for at lære om hvilket indhold, der interesserer dem, så du kan oprette lignende indhold på din website og dels for at bidrage til diskussionerne uden du dog skal sælge dine produkter her. Lyt, deltag og bidrag.

Den anden måde, som hurtigt kan give resultater, er at annoncere direkte på LinkedIn. På LinkedIn kan du meget præcist udvælge en målgruppe baseret på uddannelse, beskæftigelse og stilling. Du kan også vælge specifikke arbejdssteder (hospitaler). Sæt en annonce op til denne meget specifikke målgruppe og lad resultaterne vise sig!

Facebook

Tro det eller ej. Læger er også på Facebook. Så her kan du også ramme din målgruppe. Du kan anvende de samme to fremgangsmåder som på LinkedIn.

Det første er at finde interessante grupper. En hurtig søgning gav for eksempel siden fra Ugeskrift for Læger med over 16.000 følgere – mon ikke en del af målgruppen findes blandt dem? Og så kan du ligesom på LinkedIn annoncere til et udvalgt målgruppe på Facebook. Facebooks annoncesystem er noget mere avanceret end LinkedIns og du har mulighed for at ramme personer med bestemte interesser, alder, køn bopæl og meget andet.

Google Ads

Google Ads er naturligvis også en mulighed, hvis man vil ramme personer, der er interesseret i ultralydsscannere. Her betaler man kun pr. klik (besøg) og prisen er ca. 4-5 kr. pr. klik. Via Google Ads er det svært at skelne mellem hvem, der klikker. Du kan således ikke ramme personer kun fra hospitalsverdenen, men ramme alle, der søger efter ultralydsscannere eller lignende produkter. Til gengæld er du sikker på, at dem, du rammer, er interesseret i dit produkt, for ellers ville de nok ikke søge efter det!

Retargeting

En sidste måde at skaffe kunder på er at annoncere til de, der allerede har besøgt din hjemmeside via en af metoderne overfor. Det der kaldes retargeting. Lad os sige at du har annonceret på LinkedIn til læger og at de lander på en bestemt side på din website. Alle disse besøgende kan du så efterfølgende markedsføre til via retargeting, så de modtager dine annoncer andre steder på nettet. Og retargeting kan du lave via Google Ads, Facebook eller LinkedIn. På LinkedIn er det dog stadig lidt besværligt og dyrt, så brug de to andre systemer.

Så nemt kan du ramme offentlige købere. Så kom bare i gang.