Del gerne

Hvis der er et overordnet tema, vi ser lige nu i B2B online marketing, så er det at tingene bliver mere sofistikeret. Online medier har udviklet sig fra den eksperimentale fase til en sikker position i næsten alle B2B virksomheders markedsføring.

På trods af et konstant flow af nye sociale medier platforme, apps og marketing software, har den underlæggende teknologi i B2B marketing stabiliseret sig. De ændringer vi ser nu, er nye anvendelsesmetoder af eksisterende teknologi til at forbedre effekten af marketingindsatsen.

I denne artikel vil vi kigge på de fem største trends og deres betydning for B2B virksomheder.

b2b online marketing trends

1. Omnichannel Markedsføring

Online medier er blevet så almindelige at det er nemt at glemme hvordan livet var før søgemaskiner og sociale medier. De er nu integreret i alle aspekter af vores liv og vores virksomheder.

Vores målgruppes opmærksomhed flyder nemt fra et medie til et andet – og det må vores markedsføring også gøre.

Det første trin – at integrere digital marketing i alle virksomheden marketingaktiviteter – er allerede overstået. Der er ikke længere en ”social media strategi”, en ”SEO strategi” eller en ”content marketing strategi” – nu er alt bare en ”marketing strategi”.

Det næste trin er skiftet fra multichannel marketing til omnichannel marketing. Selv om begge involverer markedsføring på flere kanaler, er der en afgørende forskel i, hvordan markedsføringen udføres.

I multichannel marketing er fokus på mediet – hvordan hver enkel kanal kan optimeres til at give det bedste resultat. Det er data-drevet med måling af resultater i hver enkelt kanal.

Omnichannel marketing vender rundt på processen og fokuserer på kunden i stedet for en bestemt marketingkanal. Kunden ledes igennem en købsproces på flere medieplatforme og får hele tiden et konsistent og relevant budskab.

Det giver dem en god kundeoplevelse inden de bliver kunder. Gøres det rigtigt skal det føles naturligt for kunden og tillade dem at være i kontrol i deres købsbeslutning.

 

2. Tilpasset Indhold

Omnichannel marketing sætter også scenen for en bedre kundeoplevelse gennem tilpasset indhold. Tilpasset indhold er indhold, der justerer hvad der vises, afhængig af læserens handling. Det er nok nemmest at forklare med et eksempel.

Cecilie leder efter et hotel til en stor konference. Som andre eventmanagers skal hun bruge information om størrelse på mødelokalet, audio og video samt antal værelser til rådighed.

Men da en af talerne er meget kontroversiel og har sikkerhedsfolk med, er hun mest bekymret over hotellets evne til at arbejde sammen med sikkerhedsfolkene og at kunne sikre sikker adgang og udgang.

Cecilie søger online efter hoteller med erfaring i at afholde top-sikrede konferencer. Hun snævrer søgningen ind til to hoteller og downloader deres konference pakke.

Det første hotel sender hende til en side med referencer fra andre eventmanagers, der roser hotellet for dets gode mad og service. Alt sammen god information, men ikke relevant for Cecilies mest presserende behov.

Det andet hotel, der ”lagde mærke til” at hun brugte størstedelen af sin tid på hotellets sikkerhed, sender hende til en side med hjælpsom information om af afholde en konference med høj sikkerhed og giver hende det direkte telefonnummer til hotellets sikkerhedschef.

Cecilies arbejde blev lige meget nemmere på grund af hotellets tilpassede indhold.

Tilpasset indhold personaliserer ikke kun kundeoplevelsen, men skifter også samtalen fra salg til at opbygge en relation.

 

3. Podcasts og video

Mange online marketing eksperter har proklameret, at det er vigtigt at alle virksomheder bliver et medie-selskab. Den voldsomme popularitet af video og podcast viser blot, at det er rigtigt.

En af årsagerne til at video er et værdifuldt værktøj for B2B marketingfolk, er muligheden for at vise hvordan et komplekst produkt anvendes. Det visuelle gør kommunikationen mere klar og siger mere end mange ord kan gøre.

Video kan integreres på websites, i præsentationer eller white papers. Og video kan bruges i en onboarding proces til at vise hvordan et nyt produkt skal anvendes og til en FAQ.

Da rigtigt gode videoer kan optages med en smartphone er det en option, som kan implementeres i alle størrelser af virksomheder.

Podcasts er også voldsomt populært og afspejler trenden mod at kunne få information og underholdning, når man ønsker det. Det er nemt at lytte til podcasts, når man kører bil, cykler eller flyver og når man dyrker motion.

Det kræver lidt mere at lave gode podcasts, men resultatet bliver som regel også godt efterfølgende.

 

4. Influencer marketing

Med de sociale medier er der opstået en ny gruppe af influencers – folk der har en stor følgerskare og som har evnen til at yde indflydelse på deres følgeres købsbeslutninger.

I mange tilfælde når enkelte influencers længere ud end traditionelle medier som Berlingske eller Politiken. Medier er ikke længere kontrolleret af nogle få mediehuse.

Det er ikke kun et forbrugerfænomen. Der er også indflydelsesrige B2B personer. Der har naturligvis altid være eksperter i alle brancher, men rækkevidden af online medier har forstærket deres værdi.

B2B virksomheder er begyndt at række ud til influencers i deres marked for at udnytte deres indflydelse på bestemte målgrupper.

Kender du de vigtigste influencers i dit marked?

 

5. Freelance Eksperter

Hvis du har svært ved at følge med udviklingen i alle de forskellige medie-kanaler, nye marketing taktikker og de sociale platforme, så er du ikke den eneste.

Ligesom influencers tillader virksomheder at udvide deres rækkevidde, kan brugen af freelancers og digitale marketing eksperter tillade en virksomhed at fokusere på deres kernebudskaber og outsource de mest tidskrævende marketingopgaver.

Du kan selvfølgelig hyre medarbejdere og få ekspertise in-house, men det er som regel dyrere, hvis man skal dække alle kanaler, der er nødvendige i B2B online marketing. Har du adgang til en række freelancers og eksperter kan du derimod optimere din marketingeffektivitet uden det bliver for dyrt.

 

Konklusion

Resultatet af disse trends i B2B online marketing er en bedre kundeoplevelse og evnen til bedre at kunne målrette markedsføringen mod den ideelle kunde. En win-win situation.

Men hvad bliver det næste? Hold øje med augmented og virtual reality – begge vil radikalt ændre købsprocessen for både B2B og B2C virksomheder!